Recent nieuws

Nieuwe samenwerkings-overeenkomst tussen VU en NWO/NSCR en AiO plekken.

07-10-16

Onlangs is de nieuwe samenwerkings-overeenkomst tussen VU en NWO/NSCR ondertekend.

Colloquium Vechtscheidingen

30-05-16

Vechtscheidingen: Hoe pakken wij ze aan?

Medewerker Subsidiedesk Marco Last

22-04-16

NSCR medewerker subsidiedesk medegefinancierd door A-LAB

Minister van Justitie van Aruba, Arthur Dowers, bezocht A-LAB en NSCR.

A-LAB en het NSCR verwelkomen minister van Justitie van Aruba

Onderzoek naar de invloed van detentie op het brein

11-04-16

A-LAB deelnemers Jesse Meijers, Joke Harte en Erik Scherder doen onderzoek naar de invloed van detentie op het brein.

NWO-WOTRO kent subsidie toe aan onderzoek Breaking the Cycle of Violence in Post-Conflict Settings: The Potential of Community-Based Sociotherapy in Rwanda

11-04-16

De subsidie is toegekend binnen het NWO-WOTRO programma “Applied Research Fund of the Security & Rule of Law”.

Publicatie Perspectieven op het Instituut Asbestslachtoffers. Een verkennend onderzoek naar het functioneren van het Instituut Asbestslachtoffers

11-04-16

Publicatie in samenwerking met Amsterdam Centre for Comprehensive Law (ACCL) en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Publicatie Het zichtbare slachtoffer: privacy van slachtoffers binnen het strafproces.

11-04-16

Publicatie van onderzoek in opdracht van het WODC in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam en het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR).