Recent nieuws

Publicatie rapport Naleving van contact-/omgangsafspraken na scheiding

19-02-19

Het rapport is in opdracht van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC), Ministerie van Justitie en Veiligheid uitgevoerd.

Promotie Nadia Ismaïli

21-01-19

Nadia Ismaïli heeft op 11 januari 2019 succesvol haar proefschrift verdedigd.

Rapport Landelijke Evaluatie Piketmediation

10-01-19

Eva de Jong en Daniëlle Brouwer publiceren Rapport Landelijke Evaluatie Piketmediation.

Nieuwe Koers A-LAB

10-12-18

Op 22 november gaf de nieuwe directeur A-LAB prof. mr. Arno Akkermans een presentatie tijdens de eerste A-LAB borrel.

Bregje Dijksterhuis in debat op Radio 1

20-11-18

Op zondag 28 oktober 2018 ging het radiopgromma 'kwesties' op Radio 1 over vaders die hun kinderen na scheiding niet te zien krijgen

ACFL onderzoekers bezoeken het World Congress on Adult Guardianship in Seoul

13-11-18

Van dinsdag 23 tot en met donderdag 25 oktober 2018 vond in Seoul, Zuid-Korea, het vijfde World Congress on Adult Guardianship plaats.

Nieuwe Promovendi 2017

14-12-17

In 2016 is een nieuwe samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen VU en NWO/NSCR. Onderdeel van de samenwerking is de facilitering van nieuw promotieonderzoek. Dit heeft in 2017 geresulteerd in vier nieuwe A-LAB promotietrajecten. De nieuwe A-LAB promovendi stellen zich hier voor.

Nieuwe samenwerkings-overeenkomst tussen VU en NWO/NSCR en AiO plekken.

07-10-16

Onlangs is de nieuwe samenwerkings-overeenkomst tussen VU en NWO/NSCR ondertekend.

Colloquium Vechtscheidingen

30-05-16

Vechtscheidingen: Hoe pakken wij ze aan?

Medewerker Subsidiedesk Marco Last

22-04-16

NSCR medewerker subsidiedesk medegefinancierd door A-LAB

Minister van Justitie van Aruba, Arthur Dowers, bezocht A-LAB en NSCR.

A-LAB en het NSCR verwelkomen minister van Justitie van Aruba

Onderzoek naar de invloed van detentie op het brein

11-04-16

A-LAB deelnemers Jesse Meijers, Joke Harte en Erik Scherder doen onderzoek naar de invloed van detentie op het brein.

NWO-WOTRO kent subsidie toe aan onderzoek Breaking the Cycle of Violence in Post-Conflict Settings: The Potential of Community-Based Sociotherapy in Rwanda

11-04-16

De subsidie is toegekend binnen het NWO-WOTRO programma “Applied Research Fund of the Security & Rule of Law”.

Publicatie Perspectieven op het Instituut Asbestslachtoffers. Een verkennend onderzoek naar het functioneren van het Instituut Asbestslachtoffers

11-04-16

Publicatie in samenwerking met Amsterdam Centre for Comprehensive Law (ACCL) en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Publicatie Het zichtbare slachtoffer: privacy van slachtoffers binnen het strafproces.

11-04-16

Publicatie van onderzoek in opdracht van het WODC in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam en het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR).