Recent nieuws

Masha Antokolskaia gekozen tot President ISFL

26-11-20

Masha Antokolskaia is op 25 september 2020 gekozen tot president van The International Society of Family Law (ISFL).

2 miljoen euro voor NWA-ORC onderzoek empowerment en bescherming van ouderen

25-11-20

Onder leiding van de ACFL-programmaleider Masha Antokolskaia sleept een multidisciplinair onderzoeksteam met een interdisciplinair consortium maar liefst 2 miljoen euro in de wacht om een nieuw modern systeem van maatregelen van juridische bescherming van ouderen te ontwerpen.

Antokolskaia benoemd tot lid Academia Europaea

01-10-20

Masha Antokolskaia is benoemd tot lid van the Academia Europaea (The European Academy of Sience). Antokolskaia is sinds 2005 hoogleraar privaatrecht, in het bijzonder personen- en familierecht, aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Extraordinary Online ISFL World Congress

24-08-20

On the 26th of August till the 28th of August the conference "Family and Crisis: Going through the Pandemic" will be held online

Onderzoek naar de ervaringen van gevolmachtigden/ vertegenwoordigers met het levenstestament

27-05-20

De Vrije Universiteit is op zoek naar gevolmachtigden of vertegenwoordigers die mee willen werken aan een onderzoek gericht op de ervaringen van mensen met het levenstestament.

Uitnodiging Oratie Machteld Vonk

16-03-20

Uitnodiging TPR Wisselleerstoel Oratie Machteld Vonk op 27 april 2020

Rapport 'Eenvoudige adoptie van pleegkinderen' aangeboden aan de Tweede Kamer

06-03-20

Het rapport ‘Eenvoudige adoptie van pleegkinderen’ uitgevoerd in opdracht van het WODC is op 2 maart jl aangeboden aan de Tweede Kamer.

Europese subsidie binnengehaald voor project VU voor slachtoffers van seksueel misbruik

16-09-19

Nieke Elbers en Arno Akkermans hebben met een consortium van vijf landen (Spanje, Italie, Griekenland, Letland en Nederland) een Europese subsidie binnengehaald.

Aftrap ABEL: Amsterdam Behavioral Economics and Law lab

16-09-19

Op 12 juni is een eerste stap gezet in het inrichten van het Amsterdam Behavioral Economics and Law lab (ABEL).

22-08-19

Rieneke Stelma-Roorda publiceert Managementrapportage ‘Het levenstestament: gebruik en toepassing door het notariaat’.

Call for Papers: Interdisciplinary Conference PACS September 2020

01-08-19

Op 24 en 25 september 2020 organiseert Peace and Conflict Studies(PACS) een tweedaags interdisciplinaire conferentie over Peace and Conflict Studies op de VU.

TPR-Wisselleerstoel toegekend aan Machteld Vonk

09-07-19

Sinds 1999 kent het Belgische Tijdschrift voor Privaatrecht jaarlijks twee Belgisch-Nederlandse Wisselleerstoelen toe. Aankomend academisch jaar valt de eer te beurt aan dr. Machteld Vonk, UD Familierecht aan de VU, lid van het Amsterdams Centrum voor Familierecht en het Amsterdam Law and Behaviour Institute.

IOVIS Centre for Peace and Conflict gaat door als PACS

18-03-19

PACS staat voor centre for Peace And Conflict Studies. IOVIS, een academisch netwerk op de VU op het gebied van vrede en conflict, werd in 2017 opgericht met steun van de VU vereniging.

Nieuw in A-Lab boekenreeks: onderzoek Slachtofferadvocatuur

18-03-19

Regelmatig brengen A-LAB deelnemers boeken uit, via de website en nieuwsbrief lichten wij deze uit.

Faculteit rechtsgeleerdheid VU kiest als speerpunt Empirical Legal Studies

18-03-19

In het kader van het ‘Sectorplan rechtsgeleerdheid’, onderdeel van het ‘Domeinbeeld Social Sciences and Humanities (SSH)’ is voor de faculteiten rechtsgeleerdheid circa 6 miljoen Euro per jaar beschikbaar gesteld, voor de duur van zes jaar, en met uitzicht op het structureel worden van deze middelen als alle doelstellingen worden gehaald.